De Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) nieuwbouw is een fiscale subsidie, in de vorm van een aftrekpost op de jaarlijkse verhuurderheffing. Vanaf 2020 wordt er weer subsidie beschikbaar gesteld voor de bouw van sociale huurwoningen binnen de RVV. In eerste instantie was dit alleen voor de schaarstegebieden en Woondeal regio’s. Maar er is goed nieuws: op 14 november werd bekend dat de subsidie tóch voor heel Nederland beschikbaar is.

Hoe ziet de RVV nieuwbouw er uit in 2020?

Het kabinet stelt per 1 januari 2020 één miljard euro beschikbaar om betaalbare woningen te bouwen. Binnen de RVV nieuwbouw komt een structurele heffingsvermindering van 100 miljoen euro per jaar om betaalbare woningen te bouwen met een kale huurprijs onder de eerste aftoppingsgrens. De heffingskorting was in eerste instantie alleen voor de 10 COROP-gebieden en Woondealregio’s.

In het hele land ligt er een enorme bouwopgave en volgens het kabinet in de schaarstegebieden de grootste. Daarom koos de Tweede Kamer om de regeling alleen in deze gebieden toe te passen. Maar het tekort aan betaalbare woningen, geldt voor heel Nederland. Nadat veel woningcorporaties, gemeenten en provincies dit kenbaar hebben gemaakt, is op 14 november 2019 een wetswijziging aangenomen door de Tweede Kamer.

Hoogte subsidie per gebied:

  • € 25.000 subsidie per woning in de schaarstegebieden en de Woondeal regio’s
  • € 12.500 subsidie per woning in de overige regio’s in Nederland

Wat zijn de voorwaarden voor RVV nieuwbouw?

De exacte voorwaarden worden naar verwachting in december 2019 gepubliceerd. Onder voorbehoud hebben we enkele voorwaarden voor je uiteengezet:

  • De huurprijs dient op of onder de eerste aftoppingsgrens te liggen;
  • Verhuurders kunnen een subsidie krijgen van € 12.500 tot € 25.000 per woning;
  • De bouw moet starten op of na 1 januari 2020.

Wanneer de definitieve voorwaarden bekend zijn, berichten wij hier over.

RVV-subsidie voor jouw nieuwbouwproject?

We helpen je graag bij het in kaart brengen van de subsidiemogelijkheden voor jouw verduurzamingstrajecten en nieuwbouwplannen. Neem hiervoor contact op met een van onze subsidieadviseurs Woningcorporaties. Dat kan via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan MarcoMijn subsidievraag