Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

12 januari 2024, 08:25Aangepast 22 april 2024, 16:19

Een circulaire economie is een steeds belangrijker wordend thema. Zo ook in verschillende subsidieregelingen die het hergebruik van grondstoffen en afval stimuleren. Het eerste hoofdstuk van de Milieulijst wordt zelfs volledig gewijd aan investeringen die bijdragen aan een circulaire economie. Wat zijn de subsidiemogelijkheden?

Milieu-investeringsaftrek biedt subsidie voor circulaire economie

Op de Milieulijst staan milieuvriendelijke investeringen die in aanmerking komen voor investeringsaftrek. Bedrijven kunnen hiermee fiscaal voordeel behalen op investeringen op het gebied van:

  • bio-based economy;
  • hernieuwbare grondstoffen;
  • het verminderen van water- en grondstoffengebruik;
  • vervanging van niet-duurzame grondstoffen;
  • producten slimmer maken en gebruiken;
  • verlengen van levensduur;
  • recycling;
  • toepassen van recyclaat;
  • afvalverwerking;
  • waterzuivering.

Industrie recyclet grondstoffen voor circulair bouwmateriaal

Subvention verzorgt verschillende subsidietrajecten voor het recyclen van afval en grondstoffen in de industrie. Daarnaast regelen onze adviseurs Vastgoed subsidies voor duurzame en circulaire gebouwen waarbij deze grondstoffen weer ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan beton of tapijt met gerecyclede grondstoffen. Op deze manier dragen industriële processen en duurzame gebouwen bij aan een circulaire grondstoffenstroom.

Lees hier over hoe een circulair gebouw met meer dan de helft secundaire bouwmaterialen ontstaat.

Subvention adviseert organisaties én overheid

Subvention vraagt niet alleen subsidie aan voor klanten maar probeert ook vooruitstrevende milieuvriendelijke investeringen op de Milieulijst te krijgen. Zo werkten we voorheen aan de bedrijfsmiddelcode voor duurzaam beton met ten minste 30% gerecyclede content. In navolging hiervan zijn we met klanten bezig dit percentage omhoog te krijgen door ook de vulstof uit hergebruikte grondstoffen te krijgen. Er zijn grote CO2-besparingen mogelijk met de inzet van meer secundaire grondstoffen.

In dergelijke ontwikkelingen adviseren wij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zo sluiten subsidieregelingen beter aan op de markt. Wij zien bijvoorbeeld dat ook in andere industrieën zoals de maakindustrie men zichzelf de vraag stelt: hoe kan ik bijdragen aan een circulaire economie? En wat betekent dat voor mijn proces? Subvention weet de concrete subsidiemogelijkheden voor noodzakelijke investeringen en innovaties maar ziet tegelijkertijd nieuwe kansen voor het subsidiabel krijgen van bepaalde investeringen.

Subsidie aanvragen voor circulaire processen of gebouwen?

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor circulaire processen of gebouwen? Naast de Milieu-investeringsaftrek zijn er verschillende subsidies die een circulaire economie stimuleren:

Neem contact op met Kathleen Bos via 053 – 434 85 12 of ons contactformulier. Zij vertelt je graag over de mogelijkheden voor jouw project of organisatie.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kathleen

Ook interessant