Subsidieadviseur Marco Ottink van Subvention over de kansen van de RVV Verduurzaming in 2021.

De RVV Verduurzaming gaat op 1 juli 2021 open. Het budget voor 2021 bedraagt € 150 miljoen (en voor 2022 € 104 miljoen). De angst is dat dit binnen enkele weken volledig geclaimd wordt. Is deze angst terecht? ‘Ja’, zegt specialist Woningcorporaties Marco Ottink van Subvention. Ondanks alle perikelen en tegenslagen rond de invoering van de nieuwe NTA 8800 methodiek en benodigde software, zijn er inmiddels ruim 1.000 EP-adviseurs die woningen opnemen en de software is geschikt voor complexmatige verwerking van data.

Invloed van de NTA 8800 op een RVV-aanvraag

Voor een succesvolle subsidieaanvraag is het noodzakelijk dat de woning vóór renovatie wordt opgenomen door een EP-adviseur die de energielabelklasse volgens de NTA-waarde bepaald. Met de energetische maatregelen die uitgevoerd worden moet de energieklasse ten minste drie stappen verbeteren en ten minste label B zijn.

Met een geregistreerde NTA-waarde en een pakket aan energetische maatregelen kun je € 3.000 tot € 10.000 subsidie per woning claimen. Uitgaande van een budget van € 150 miljoen kunnen dus slechts 15.000 en maximaal 50.000 woningen gesubsidieerd worden.

Tot 3 mei 2021 zijn er landelijk (utiliteit en woningbouw, nieuwbouw en bestaande bouw) al meer dan 60.000 NTA-waarden geregistreerd. Oké, gezegd moet worden dat nieuwbouw en utiliteit hierin zijn meegenomen, maar toch. Alleen al in april zijn er meer dan 20.000 NTA-waarden voor woningen geregistreerd. In dit tempo en met deze capaciteit gaan we, met hopelijk een prachtige zomer voor de deur, natuurlijk wel meer dan 50.000 bestaande woningen opnemen en registreren voor een succesvolle subsidieaanvraag.

Wacht niet te lang!

Voordeel van de RVV Verduurzaming is dat deze altijd tenminste één kwartaal (dus vanaf 1 juli tot tenminste 1 oktober 2021) openblijft en dat alle volledige en correcte aanvragen subsidie ontvangen. Dit gebeurt onafhankelijk van het budget.

Wil je zekerheid bij het reserveren van jouw RVV-subsidie? Zorg dan voor een tijdige en gedegen voorbereiding, de juiste communicatie met bewoners, RvC en marktpartijen en wees duidelijk over je verwachtingen.

RVV voor jouw organisatie?

Kunnen wij helpen? Met meer dan 20 jaar ervaring, de samenwerking met EP-adviseurs en een persoonlijke benadering zorgen we ervoor dat subsidies iets opleveren, namelijk investeringsruimte! We helpen je graag met het inventariseren van de mogelijkheden, het bepalen van de juiste stappen en een correcte aanvraag en afwikkeling. Neem contact met mij op via 06 – 12 54 28 85 of maak gebruik van ons contactformulier.

Lees ook: >> Alles over de RVV Verduurzaming 2021

Marco-Ottink-subsidieadviseur-bij-Subvention

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan MarcoMijn subsidievraag