Tussen 1 juli en 1 oktober 2021 is ruim € 160 miljoen korting op de verhuurderheffing aangevraagd met de RVV Verduurzaming. Een derde van dat budget heeft Subvention voor haar klanten weten te bemachtigen. Maar liefst 46.000 woningen gaan er minimaal drie labelstappen op vooruit! 

Teleurstellend: nieuwe openstelling RVV pas in 2023

Een vervolg voor de RVV Verduurzaming laat nog op zich wachten. Voor de sector natuurlijk erg teleurstellend en tegenstrijdig met eerdere berichtgeving van het Ministerie. Vanaf 2022 was er jaarlijks € 104 miljoen begroot, maar dat budget lijkt vooralsnog pas vanaf 2023 vrij te komen voor de verduurzaming van huurwoningen.

Begin 2022 wordt pas meer bekend over hoe een regeling wordt ingericht met een tariefsverlaging in de verhuurderheffing of een subsidie. Al met al nog veel onduidelijkheid die de verduurzamingsopgave niet ten goede komt.

Aanpassingen RVV 2023

Uit eerdere berichten bleek al dat de RVV na 2021 wordt aangepast zodat de regeling per maand kan openen of sluiten voor aanvragen. Op die manier kan het risico op overschrijding van het budget worden beperkt.

Geen toekomstig RVV-nieuws missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief. We houden alle subsidiemogelijkheden voor woningcorporaties in de gaten en sturen een subsidie-update als er zich nieuwe regelingen voordoen.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan MarcoMijn subsidievraag