De Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) nieuwbouw is een fiscale subsidie, in de vorm van een aftrekpost op de jaarlijkse verhuurderheffing. Vanaf 2020 wordt er weer subsidie beschikbaar gesteld voor de nieuwbouw van sociale huurwoningen binnen de RVV. In eerste instantie was dit alleen voor de schaarstegebieden en Woondeal regio’s. Maar er is goed nieuws: op 14 november werd bekend dat de subsidie tóch voor heel Nederland beschikbaar is.

Hoe ziet de RVV nieuwbouw er uit in 2020?

Het kabinet stelt per 1 januari 2020 € 1 miljard beschikbaar om betaalbare woningen te bouwen. Binnen de RVV nieuwbouw komt een structurele heffingsvermindering van € 100 miljoen per jaar om betaalbare woningen te bouwen met een kale huurprijs onder de eerste aftoppingsgrens. De heffingskorting was in eerste instantie alleen voor de 10 COROP-gebieden en Woondealregio’s.

In het hele land ligt er een enorme bouwopgave en volgens het kabinet in de schaarstegebieden de grootste. Daarom koos de Tweede Kamer om de regeling alleen in deze gebieden toe te passen. Maar het tekort aan betaalbare woningen, geldt voor heel Nederland. Nadat veel woningcorporaties, gemeenten en provincies dit kenbaar hebben gemaakt, is op 14 november 2019 een wetswijziging aangenomen door de Tweede Kamer.

Hoogte subsidie per gebied:

  • € 25.000 subsidie per woning in de schaarstegebieden en de Woondeal regio’s
  • € 12.500 subsidie per woning in de overige regio’s in Nederland

Wat zijn de voorwaarden voor RVV nieuwbouw?

De belangrijkste voorwaarden hebben we hieronder voor je op een rij gezet:

  • Verhuurders kunnen een subsidie krijgen van € 12.500 of € 25.000 per woning.
  • De huurprijs dient op of onder de eerste aftoppingsgrens te liggen.
  • De bouw moet starten op of na 1 januari 2020.
  • De realisatietermijn is 5 jaar na het indienen van de aanvraag.
  • Omzetten van RVV 2017 naar RVV 2020 is onder voorwaarden mogelijk.
  • De regeling sluit in het kwartaal na het moment van budgetoverschrijving.
  • Indienen kan vanaf 3 januari 2020.

RVV-subsidie voor jouw nieuwbouwproject aanvragen?

We helpen je graag bij het in kaart brengen van de subsidiemogelijkheden voor jouw verduurzamingstrajecten en nieuwbouwplannen. Neem hiervoor contact op met een van onze subsidieadviseurs Woningcorporaties. Dat kan via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan WouterMijn subsidievraag