Maak je als woningcorporatie gebruik van de RVV Verduurzaming, de RVV nieuwbouw of de RVV Tijdelijke woningen? Mede door corona lopen veel projecten vertraging op waardoor realisatietermijnen soms moeilijk haalbaar zijn. Daarom heeft de Rijksoverheid besloten de realisatietermijnen automatisch met één jaar te verlengen.

Verlenging realisatietermijn gebeurt automatisch

RVV-subsidies hebben een bepaalde realisatietermijn. Voor de RVV Verduurzaming is de realisatietermijn drie jaar na aanvraag (aanmelding van de investering). Voor de RVV nieuwbouw is die termijn vijf jaar.

Corona had in veel gevallen invloed op de realisatie van projecten bij corporaties. Daarom verlengt de overheid de realisatietermijnen voor RVV-subsidies met één jaar. Je hoeft hiervoor niets te doen, de verlenging gebeurt automatisch.

Voor welke RVV-subsidies geldt de verlenging?

De verlenging met een jaar geldt voor realisatietermijnen die normaliter zouden verstrijken in 2020, 2021 of 2022. Hiermee krijgen woningcorporaties een jaar langer de tijd om projecten af te ronden. Bijvoorbeeld voor gedane aanvragen voor de RVV nieuwbouw in 2017 of de RVV Verduurzaming in 2019.

Een voorbeeld

Stel dat je een RVV Verduurzamingssubsidie hebt aangevraagd op 19 maart 2019. Binnen drie jaar na de datum van melding zou er een realisatiemelding gedaan moeten worden om een definitieve investeringsverklaring te ontvangen. In dit geval is de uiterlijke realisatiedatum van 19 maart 2022 met een jaar verschoven naar 19 maart 2023 verschoven. Een jaar extra tijd dus voor de realisatie(melding).

RVV Verduurzaming 1 juli 2021 open

De Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (kortweg RVV Verduurzaming) is vanaf 1 juli 2021 opnieuw open met een budget van € 150 miljoen. Inventariseer je projecten op tijd en zorg voor beschikbare EPA-adviseurs. De eerst mogelijke sluitingsdatum is 1 oktober 2021.

>> Meer informatie over de RVV verduurzaming vind je hier.

RVV voor jouw organisatie?

Wil je weten wat de realisatietermijnen of subsidiekansen van de RVV voor jouw projecten zijn? We helpen je met het hele proces. Neem contact op met Frederique Lotgerink Bruinenberg of een andere subsidieadviseur via 053 – 434 85 12. Je kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan FrederiqueMijn subsidievraag