Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

11 mei 2022, 14:14Aangepast 16 februari 2024, 15:48

Wat betekent circulair bouwen voor Koopmans?

‘Circulair bouwen is onderdeel van duurzaamheid en binnen TBI is “duurzame oplossingen” één van de drie strategische pijlers’, zegt Melcher Groenendijk, directeur van Koopmans Bouwgroep. ‘Wij hebben in het verleden al de expliciete keuze gemaakt deze weg te volgen om te kunnen blijven inspelen op marktontwikkelingen én (maatschappelijk) relevant te blijven.’

‘Onze circulaire ambities zitten voornamelijk in het industrieel en demontabel bouwen’, vervolgt Melcher. ‘Onze woonconcepten, transformatie en renovatie én de oprichting van onze assemblagefabriek geWOONhout, waar we de houten modules voor ons concept HOUTbaarHUIS maken, zijn hier aansprekende voorbeelden van.’

Veel voordelen voor circulaire houten modules voor woningen

Met geWOONhout heeft Koopmans Bouwgroep een geïndustrialiseerde productielijn opgezet voor de assemblage van compleet ingerichte circulaire houten modules voor seriematige woningen. Deze modules zijn demontabel én remontabel en gemaakt van biobased materialen.

De voordelen van GeWOONhout voor klanten ten opzichte van traditionele bouw is de flexibiliteit, snelheid van bouwen en kwaliteit (modules worden geproduceerd onder geconditioneerde omstandigheden).

‘Ik ben trots op de conceptuele woningen van TBI WOONlab en op onze assemblagefabriek geWOONhout. Daarnaast ben ik trots op de positie die we in de markt hebben op het gebied van transformatie van kantoorpanden naar woningen. Hierdoor kunnen wij ons steentje bijdragen om invulling te geven aan de vraag naar woningen’.

Melcher Groenendijk, directeur Koopmans Bouwgroep

 

Subvention draagt bij aan de ambitie van Koopmans

‘Koopmans werkte al samen met Subvention’, vervolgt Melcher. Lees hier ook het artikel van het werkbezoek bij circulair en modulair bouwconcept HOUTbaar bij Koopmans Bouwgroep. ‘Dankzij hun uitgebreide kennis van het hele subsidietraject van MIA/Vamil en het feit dat ze ook veel contacten binnen woningcorporaties hebben, zagen we nog meer mogelijkheden voor samenwerking.’

De businesscase van geWOONhout is interessant en belangrijk voor woningcorporaties. Subvention en Koopmans hebben gezamenlijk de businesscase beoordeeld en een plan van aanpak gemaakt hoe de subsidieaanvraag te gaan aanvliegen. Dat is zowel intern bij geWOONhout als Koopmans gedaan, om hier de kennis van de subsidieregeling te borgen. Maar ook om een stappenplan en checklist te hebben aan welke voorwaarden de subsidie moet voldoen en om de klant te kunnen meenemen in de subsidiemogelijkheden.

‘Subvention helpt ons goed met de inhoud. We zijn goede sparringpartners en we vullen elkaar goed aan: Subvention met de subsidie-inhoud, Koopmans/geWOONhout met product en proces.’

Melcher Groenendijk

 

Over Koopmans Bouwgroep

Koopmans Bouwgroep is een ontwikkelende bouwonderneming met vestigingen in Enschede, Deventer en Almere. Begonnen in 1942 als klein familiebedrijf. De organisatie is sinds 2002 onderdeel van TBI Holdings en gegroeid naar onderneming met ruim 300 waardevolle medewerkers.

Koopmans realiseert woningen, kantoren, bedrijfshallen, scholen en zorgcentra middels de 5 waardestromen: concepten, renovatie/transformatie, reguliere projecten, speciale projecten en bouwservice. Melcher Groenendijk is directeur bij Koopmans Bouwgroep. Hij vormt samen met Hans Smit de statutaire directie van Koopmans Bouwgroep.

Experimenteren met circulair bouwen?

Koopmans Bouwgroep helpt je graag met circulair bouwen. Ze zijn expert en koploper in het aanbieden van duurzame concepten en op de hoogte van de meest relevante wet- en regelgeving. Vanuit de rol als sparringpartner voor de corporaties, kunnen zij adviseren over aantrekkelijke investeringen in duurzame huisvesting. Neem hier contact op met Koopmans Bouwgroep.

Subsidie voor circulair bouwen aanvragen?

Ben je benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw organisatie? Of heb je vragen over circulair bouwen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs Marco Ottink (woningbouw) via 053 – 434 85 12 of Ruud Lenderink (utiliteitsbouw) via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van ons contactformulier.

Kennissessie subsidies in 2022

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Marco

Ook interessant