Ben jij net zo ambitieus als onze klanten, wil jij je ontwikkelen tot dé specialist duurzame bouw en heb je een flinke dosis nieuwsgierigheid? Dan pas jij bij ons team Vastgoed in Enschede!

Wat doe je als Subsidieadviseur Duurzame Bouw?

Als subsidieadviseur help je mooie bedrijven bij hun groeiplannen. Je adviseert opdrachtgevers over de subsidiemogelijkheden voor duurzame nieuwbouw- en renovatieprojecten. Voorbeelden van projecten zijn:

 • een duurzaam kantoor of productielocatie (nieuwbouw en renovatie) met bijbehorende subsidievoordelen;
 • investeringen ten behoeve van een goed energielabel van gebouwen;
 • het adviseren over en aanvragen van subsidies voor zonnepanelen op bedrijfsgebouwen.

Je denkt al in de beginfase met de klant mee en vertaalt de wensen en ambities van je opdrachtgevers naar subsidiemogelijkheden. Je bent van begin tot eind bij het project betrokken en neemt daarmee het complete subsidietraject uit handen van de opdrachtgever.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand met:

 • affiniteit met techniek en/of (duurzame) bouw;
 • bij voorkeur een technische opleiding, bijvoorbeeld bouwkunde, energietechniek, werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde (hbo);
 • een hbo denk- en werkniveau;
 • een klantgedreven instelling en aandacht voor relaties;
 • nieuwsgierigheid, persoonlijke aandacht en pro-activiteit zijn kenmerkend voor onze organisatie, je herkent jezelf hierin.

Wij bieden jou

 • een fulltime functie;
 • een uitstekend salaris met dito arbeidsvoorwaarden, denk aan 30 vakantiedagen, een telefoon en laptop van de zaak en een aantrekkelijke winstdelingsregeling;
 • een uitdagende, afwisselende functie met veel vrijheid;
 • een klein team waarin jij je eigen verantwoordelijkheid hebt;
 • een ervaren collega die je begeleidt en coacht;
 • een team met enthousiaste en gedreven collega’s met humor;
 • de aandacht en vrijheid om je eigen loopbaanpad te creëren en je persoonlijk te ontwikkelen.

Aan de slag!

Hoe ziet een werkdag als Subsidieadviseur Duurzame Bouw eruit?

Je kunt jouw werkweek en -dagen indelen zoals jij zelf prettig vindt. Geen dag is hetzelfde! Om een beeld te geven van de werkzaamheden, hierbij een mogelijke indeling van jouw werkdag:

Je start je dag met het doornemen van jouw mailbox en de binnengekomen subsidievragen. Zijn er subsidieaanvragen beschikt? Dan kun je direct jouw klanten het goede nieuws brengen!

Voor een klant ga je bezig met de subsidieaanvraag voor de renovatie van zijn kantoorpand. Je adviseert de ondernemer waar hij rekening mee moet houden voor het behalen van een duurzaam gebouwkeurmerk en hoe hij gelijk kan voldoen aan de wetgeving die vanaf 2023 minimaal energielabel C vereist voor zijn kantoorpand. Je werkt de benodigde maatregelen uit en breng de voordelen voor de ondernemer in beeld; een flinke energiebesparing, fiscaal voordeel en misschien een investeringssubsidie voor de warmtepomp.

Na de gezamenlijke lunch ga je samen met je directe collega langs bij een nieuwe klant. Jullie bespreken de plannen voor nieuwbouw waarbij je de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in beeld brengt.

Waarom Subvention?

Subvention is een platte organisatie met een relatief jong team van 30 medewerkers en vestigingen in Zwolle en Enschede. Als subsidieadviseur heb je een diversiteit aan werkzaamheden op het gebied van bedrijfseconomisch/financieel, fiscaal en juridisch tot (bouw)technisch. Je hebt de vrijheid om je te richten op wat jou echt interesseert en om verdere invulling te geven aan jouw functie.

Wij geloven erin mensen in hun kracht te zetten om zo de ideale werkomgeving te creëren. Daarom besteden we aandacht aan talentontwikkeling. Bepaalde gebieden nog niet zover ontwikkeld? Geen probleem, we leiden je intern verder op en geven je de ruimte en middelen om je te ontwikkelen.

Subvention is ambitieus, we willen het beste resultaat voor onze klanten en onszelf. Je kunt jezelf zijn maar wel de beste versie van jezelf!

Ben jij wie we zoeken?

Ben je ervan overtuigd dat jij bij team Vastgoed in Enschede past?

Wij laten ons bij de werving en selectie voor deze vacature ondersteunen door onze recruitmentpartner, Commercieel Nederland in Hengelo (ov).  Mail jouw motivatie en cv voor 1 januari 2019 naar Steven Duinhouwer (steven@commercieelnederland.nl) van Commercieel Nederland. Heb je nog inhoudelijke vragen over deze vacature, bel dan met Frank Waleczek (directeur Subvention) op telefoonnummer 053 – 434 85 12 of 06 – 55 18 59 71.

 

Stel jouw subsidievraag aan JasperMijn subsidievraag