Vivare heeft vanuit duurzaamheid uitgesproken dat zij in het afwegingskader en portfoliobeleid invulling wil geven aan circulair bouwen. Subvention ondersteunde Vivare bij de subsidieverwerving voor een circulair pilotproject.

Vivare-zet-met-pilot-in-op-circulaire-woningen

Circulair gedachtegoed bij alle betrokken partijen

Subvention is in een vroeg stadium betrokken geraakt om samen met Plegt-Vos en Cleanfield Duurzaamheid & Advies invulling te geven aan het circulaire gedachtegoed. Op die manier kon een goede aansluiting op de specifieke subsidiecriteria worden gezocht.

Hoe voldoe je aan de eisen op gebied van circulariteit?

Bij het project, waarbij 12 circulaire woningen zijn gerealiseerd, is gebruikgemaakt van veel kwalitatief hoogwaardig en biobased bouwmateriaal. De toepassing van prefab bouwelementen zorgt ervoor dat je ze in de toekomst weer uit elkaar kunt schroeven.

Op deze manier hebben de materialen een zo laag mogelijke milieu-impact, voor nu maar ook over 20 of 30 jaar, omdat ze geschikt zijn voor hergebruik. En dat is de essentie van circulair bouwen.

Combinatie van regelingen zorgt voor maximaal subsidievoordeel

Voor het realiseren van de 12 circulaire woningen werd ruim € 150.000 fiscaal voordeel benut met de Milieu-investeringsaftrek. Daarnaast vroegen we succesvol voor € 300.000 RVV-subsidie aan. Het subsidievoordeel per woning bedraagt hierdoor ruim € 38.000.

Naar aanleiding van dit succes gaan wij Vivare ook begeleiden bij haar komende nieuwbouwprojecten en de eventuele circulaire invulling daarvan.

Subsidie voor circulair bouwen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor circulair bouwen? Neem eens contact op met Wouter Berghuis via 06 – 20 95 66 37 of jouw subsidieadviseur. Je kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier.

Webinar: De subsidiemogelijkheden voor circulaire woningbouw in 2022

In een webinar op 29 maart nemen subsidieadviseurs Ernestien Salomons en Wouter Berghuis van Subvention je mee in het thema circulair bouwen en de bijbehorende subsidiemogelijkheden voor woningbouw. Ze gaan in op de praktijk en behandelen voorbeeldprojecten.

Webinar vindt plaats op dinsdag 29 maart 2022 via Vastgoedjournaal.nl

Aanmelden

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan WouterMijn subsidievraag