Vanuit de vastgoedsector komt al jaren de wens om al het vastgoed in Nederland in 3D zichtbaar te maken. Vabi Software brengt dit samen met Tekenplus letterlijk in kaart met als doel controle te krijgen over het beheer en de onderhoudsprocessen.

Innovatiesubsidie draagt bij aan project ‘Heel Nederland in BIM 3D’

‘Heel Nederland in BIM 3D’ draait om zowel de binnen- als de buitenkant van een gebouw. Vabi en Tekenplus ontwikkelen een tool die software combineert met een tekenproces. Hierbij wordt gebruik gemaakt van meer dan 800 geïntegreerde datavelden in een 3D BIM model voor elk gebouw.

Innovatiesubsidie Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT)

Vabi en Tekenplus willen met dit project ‘Heel Nederland in BIM 3D’ de innovatie nog een stap verder brengen. Met slimme algoritmes wordt niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van een gebouw in 3D weergegeven. De tool is niet bedoeld om nieuwe gebouwen te ontwerpen, maar vooral voor het beheer van bestaande gebouwen. Om de tool te realiseren is een MIT-aanvraag gedaan. Subsidiespecialist ICT Freerk Jan Hoekstra begeleidde het subsidietraject. Een projectplan is gezamenlijk opgesteld. De positieve beschikking zorgt voor 35% subsidie over de projectkosten voor beide partijen.

Topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM) en Energie

Het project is besproken met Innovation Quarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Dit project sluit aan bij de topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM) inclusief ICT. Ook is er een sterke link naar de topsector Energie. Het belang van de ontwikkeling van de tool is daarmee groot. Gemeenten en woningcorporaties vormen de belangrijkste doelgroepen. Nationaal kan het van grote betekenis zijn maar ook de internationale spin-off kan enorm zijn.

Ook subsidie ontvangen voor jouw project?

Freerk Jan begeleidde Vabi en Tekenplus bij het subsidievraagstuk. Ben je benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw ICT- of innovatieproject? Neem contact op met Freerk Jan Hoekstra 038 – 853 13 85 (kantoor Zwolle) of Niels Boomkamp 053 – 434 85 12 (kantoor Enschede) of maak gebruik van ons contactformulier. We denken graag mee met jouw plannen.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan Freerk JanMijn subsidievraag