Arend Smilde sloeg 28 augustus 2018 de eerste paal voor het nieuwe hoofdkantoor van Royal Smilde in Heerenveen. Voor het gebouw wordt een Groenverklaring aangevraagd. Ronald Prince, directievoorzitter van Royal Smilde: ‘Het huidige gebouw doet eer aan de lange historie van ons familiebedrijf, terwijl het nieuwe kantoor de kracht en energie van een mooie lange toekomst van Royal Smilde zal gaan uitstralen.’

Samen met Jorritsma Bouw kwam Royal Smilde met een ambitieus ontwerp. Bernhard Scholing dacht vanuit Subvention in het voortraject mee om het gebouw te laten voldoen aan de duurzaamheidseisen van de Regeling Groenprojecten. ‘Omdat het gebouw straks voldoet aan de nieuwste ontwikkelingen op gebied van milieutechnologie en duurzame en innovatieve bouwprojecten, kunnen we een Groenverklaring aanvragen’, vertelt Scholing. ‘De Groenverklaring biedt mogelijkheden voor fiscale subsidies en rentevoordeel.’

Foto rechts: Arend Smilde slaat de eerste paal. (Bron: royalsmilde.nl; foto: Edgar Zwerver)

Duurzaamheidsmaatregelen volgens de Regeling Groenprojecten voor een Groenverklaring

Vanuit de circulaire gedachte wordt het kantoor gebouwd volgens de Regeling Groenprojecten met onder meer demontabele onderdelen en uitsluitend duurzaam hout en een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0.

Bij de bouw koppelt Jorritsma Bouw de hemelwaterafvoer niet aan het rioleringsstelsel maar past een wadi toe (waterafvoer door infiltratie in de bodem). Een waterwarmtepomp aangesloten op een bronvoorziening zorgt dat het ’s zomers koel en ’s winters warm is. Koeling en verwarming gebeurt via de lucht. Een grijswatercircuit zorgt voor de spoeling van toiletten en urinoirs. Het gebouw wordt volledig gasloos.

Voor Royal Smilde betekent dit een duurzaam en beter doordacht pand en daarbij fiscaal subsidievoordeel. Een mooie samenwerking met Royal Smilde, Jorritsma Bouw en overige betrokken partijen waarbij Subvention het verkrijgen van de Groenverklaring en de verdere invulling van het subsidietraject uit handen neemt.

Foto links: Impressie nieuwbouw Royal Smilde (Bron: royalsmilde.nl)

Subsidiemogelijkheden duurzaam bouwen

Een groenverklaring is een van de gebouwkeurmerken die mogelijkheden biedt voor fiscale subsidie met de Milieu-investeringsaftrek. De Regeling groenprojecten stelt bij de nieuwbouw bij Royal Smilde eisen aan onder meer de energieprestatie, het te gebruiken hout en de hemelwaterafvoer de nieuw- of verbouw van een pand.

Andere gebouwkeurmerken die voor subsidie in aanmerking komen, zijn BREEAM-NL, GPR Gebouw, LEED BD+C en het Slimbouwen keurmerk. Wil je weten welke mogelijkheden dit biedt voor jouw onderneming? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten voor meer informatie via 038 – 853 13 85 of gebruik het contactformulier.

Over Royal Smilde

Royal Smilde is een familiebedrijf opgericht in 1863. Een vooraanstaand producent van voedingsmiddelen binnen drie divisies; Royal Smilde Bakery, Royal Smilde Foods en Royal Smilde Natura.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan BernhardMijn subsidievraag