De visie van AFAS is ‘inspireert beter ondernemen’. Dit wil de organisatie ook bereiken met haar eigen nieuwe Experience Center. Op steenworp afstand van het huidige kantoor wordt de bouw van het Experience Center van AFAS Software gerealiseerd, een ambitieus en hightech nieuwbouwproject.

Toekomstbestendig bouwen

Het nieuwe gebouw van AFAS bestaat niet alleen uit het kantoor maar onder andere ook een fitness, restaurant- en horecagedeelte, demonstratieruimtes en een heus theater. Onder het gebouw bevindt zich straks een parkeergarage. De duurzaamheidsambitie komt tot uiting doordat het gebouw compleet gasloos wordt.

Toekomstbestending bouwen staat centraal, waarbij vooral gelet is op de wensen van medewerkers en bezoekers. Er komt zoveel mogelijk ruimte voor ontspanning in het pand en op het terrein. Flexibiliteit wordt ingebouwd, er komen hoogstaande regelsystemen van licht en klimaat. Ook zet AFAS in op duurzame energie door de toepassing van geïntegreerde zonnepanelen in het gebouw (BIPV).

Subsidiemogelijkheden vanaf de tekentafel

Subsidieadviseur Thijs Vaneker van Subvention is in een vroeg stadium betrokken bij dit ambitieuze project van AFAS: ‘We beoordeelden welke subsidiemogelijkheden aansluiten bij het ontwerp.’ AFAS maakt bij dit project gebruik van de fiscale voordelen met de EIA (Energie-investeringsaftrek) en de MIA (Milieu-investeringsaftrek). Voor het toepassen van de zonnepanelen vroeg Subvention vervolgens nog de SDE+ (Stimulering Duurzame Energie) aan.

Over AFAS Software

AFAS is een familiebedrijf dat innovatieve softwareproducten ontwikkeld voor de zakelijke en consumentenmarkt. AFAS vindt het belangrijk dat iedereen weet wat er (wanneer) gebeurt rondom de nieuwbouw van hun Experience Center. Daarom realiseerden ze een website speciaal over en voor dit project: www.afasexperiencecenter.nl

Bekijk de video hieronder voor een impressie van het nieuwe gebouw.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan ThijsMijn subsidievraag