De provincie Gelderland beloont ondernemers, die zogenoemde schone en slimme fabrieken bouwen én de kennis hierover willen delen. De Tenderregeling slimme en schone fabrieken werd opengesteld tot en met 31 augustus 2018. Er is een totaalbudget van € 1,2 miljoen voor deze regeling.

 

Wanneer kwam je in aanmerking?

Je kwam in aanmerking wanneer de fabriek in Gelderland wordt gebouwd én jouw bedrijf bereid is zijn kennis te delen. Een nieuw te bouwen fabriek, of de renovatie van een bestaande fabriek moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • de fabriek wordt gedemonstreerd aan MKB-ondernemers. Je bent bereid jouw kennis en ervaringen te delen;
 • de subsidiabele activiteiten moeten plaatsvinden in de maakindustrie;
 • de demonstratiefabriek moet slim zijn:
  • productieprocessen zijn gedigitaliseerd;
  • het productieproces digitaal aansluit op overige bedrijfsprocessen;
 • de demonstratiefabriek moet schoon zijn:
  • er wordt hernieuwbare energie gebruikt;
  • er worden hergebruikte grondstoffen, producten en materialen ingezet.

Verder moet de realisatie van de fabriek binnen vijf jaar na de datum van de beschikking van de subsidieverlening op basis van bovenstaande voorwaarden zijn uitgevoerd.

Hoeveel subsidie kon je ontvangen met de Tenderregeling slimme en schone fabrieken?

Er is een totaalbudget beschikbaar gesteld voor de Gelderse slimme en schone fabrieken van € 1,2 miljoen. Per aanvraag was er een maximumsubsidie van € 200.000 te verkrijgen.

De beschikbare subsidie wordt verdeeld volgens het tenderprincipe. Alle complete subsidieaanvragen worden gelijktijdig in behandeling genomen. Onderling worden deze vergeleken op basis van de genoemde beoordelingscriteria.

Hoe lang liep de Tenderregeling slimme en schone fabrieken?

De tenderregeling werd opengesteld vanaf 1 mei en liep tot en met 31 augustus 2018.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Tenderregeling slimme en schone fabrieken van de provincie Gelderland? Neem dan vrijblijvend contact op met onze subsidieadviseurs Kathleen Bos (053 – 434 85 12) of Harro Kisteman (038 – 853 13 85) of vul het contactformulier in.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan KathleenMijn subsidievraag