Innoveren kost veel tijd en geld en brengt de nodige risico’s met zich mee. Mkb’ers beschikken niet altijd over genoeg middelen of slagkracht om een innovatietraject uit te voeren. De Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) stelt geld beschikbaar voor het beantwoorden van technische en/of economische vraagstukken bij innovatieprojecten.

MIT-Haalbaarheidsprojecten biedt subsidie voor innovatie

De regeling MIT-Haalbaarheidsprojecten biedt 40% subsidie voor de kosten voor haalbaarheidsonderzoeken. De maximale subsidie bedraagt € 20.000. In sommige situaties dekt de subsidie een zeer groot deel van de kosten voor het (tijdelijk) in dienst nemen van een medewerker!

Tot € 20.000 subsidie voor haalbaarheidsonderzoek

De MIT-subsidie voor haalbaarheidsprojecten biedt subsidie voor:

  • Literatuuronderzoek
  • Octrooionderzoek
  • Marktverkenning
  • Concurrentieanalyse
  • Inventarisatie van beschikbare technologie en potentiële partners
  • Optimaliseren van subsidiekansen

Wat zijn de voorwaarden voor subsidie?

Een haalbaarheidsproject moet binnen vier maanden na indiening van de subsidieaanvraag starten en mag maximaal één jaar duren. Het totale budget voor deze regeling in 2019 is € 3,91 miljoen.

De regeling heeft op detailniveau essentiële afwijkende of aanvullende voorwaarden per regio. Voor elke regio geldt dat de regeling op 9 april 2019 opengaat en de beoordeling op volgorde van binnenkomst verloopt. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Subvention kan het tijdig voor je regelen!

Onze adviseurs hebben veel ervaring met MIT-aanvragen en helpen je graag jouw subsidiekansen te optimaliseren. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met subsidieadviseur Harro Kisteman via 038 – 853 13 85 of h.kisteman@subvention.nl.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan HarroMijn subsidievraag