Voor het thema Circulaire economie is tot september 2020 € 44 miljoen beschikbaar binnen de regeling Demonstratie energie-innovatie (DEI+). Pilot- en demonstratieprojecten op het gebied van recycling, hergebruik van afval, reparatie en het gebruik van biobased grondstoffen.

Waar kan ik voor aanvragen binnen het thema Circulaire economie?

Het doel van de DEI+-regeling is het kosteneffectief reduceren van de CO2-emissies in 2030. Ook binnen het thema Circulaire economie is dit aan de orde. In aanmerking voor subsidie komen projecten op gebied van:

  • Recycling van afvalstoffen naar nieuwe producten, materialen of stoffen.
  • Recycling van organisch afval.
  • Hergebruik van producten of componenten voor hetzelfde doel (niet van eigen onderneming).
  • Vervangen van fossiele grondstoffen door biobased.

Energieterugwinning en het opwerken van materialen tot brandstof of opvulmateriaal komen niet in aanmerking voor deze regeling.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor DEI+-subsidie?

  • De aanvrager is een ondernemer of samenwerkingsverband waarvan minimaal één ondernemer die het project voor eigen risico en rekening uitvoert.
  • Het project start pas na indiening van de aanvraag en uiterlijk zes maanden na beschikking.
  • Het project is afgerond op 31 december 2020. Voor projecten met een looptijd tot 4 jaar biedt de nieuwe openstelling van 15 januari 2020 mogelijkheden.
  • Een goede onderbouwing die de werking van de techniek en economische groei aantoont.
  • Subsidiabel zijn alleen de extra kosten ten opzichte van een conventionele / minder milieuvriendelijke investering die zonder de steun op geloofwaardige wijze zou zijn verricht.

De openstelling van het thema Circulaire economie binnen de DEI+-regeling is vanaf 1 augustus 2019 tot 22 september 2020 17:00 uur. Beoordeling gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

Het subsidiepercentage is 25% tot 80% afhankelijk van waar het project zich op richt en of het een pilot- of demonstratieproject. Voor projecten die geen pilotproject of experimentele ontwikkeling zijn, is het subsidiepercentage tussen de 30% en 50%. Kleine en middelgrote ondernemingen krijgen respectievelijk 20% en 10% meer subsidie. Het maximale subsidiebedrag is € 6 miljoen.

Hoe vraag ik DEI+-subsidie aan?

Wil je een aanvraag indienen voor jouw project? Of wil je weten wat de mogelijkheden van de DEI+ zijn voor jouw project of organisatie? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bereiken via 038 – 853 13 85 (kantoor Zwolle) of 053 – 434 85 12 (kantoor Enschede) of vul het contactformulier in.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan MaartenMijn subsidievraag