SIDN fonds staat voor een sterk internet voor iedereen. Het fonds ondersteunt projecten die maatschappelijke meerwaarde hebben en in potentie impact genereren op de doelstelling: ‘Een sterk internet voor iedereen’.

 

Subsidie aanvragen 

Aanvragen kunnen ingediend worden van 28 januari tot en met 12 maart 2019.
Als je een idee hebt om het internet sterker te maken of internet op een vernieuwende manier in te zetten, dan kun je voor jouw projectidee subsidie aanvragen. Voorbeelden zijn innovatieve toepassingen van digitale technologie en software/hardware die het internet versterken en die bij voorkeur toegankelijk zijn voor alle gebruikers.

Innovatieve toepassingen

SIDN fonds wil bijdragen aan een open en vrij internet dat voor iedereen toegankelijk is. Een internet waarop mensen kunnen vertrouwen en bouwen en dat optimaal wordt benut. Want mensen voelen zich veilig om vrij met elkaar te communiceren, samen te werken en informatie te delen. Denk aan innovatieve toepassingen van digitale technologie en software/hardware die het internet versterken en die bij voorkeur toegankelijk zijn voor alle gebruikers, zoals:

  • Ontwikkeling van nieuwe open technologie die de veiligheid en stabiliteit van en het vertrouwen in het internet vergroten.
  • Verbetering van toegang tot kennis en informatie door de inzet van open netwerken, open source hardware en software en open data.
  • Vergroten van de toegankelijkheid van het internet voor iedereen. In het bijzonder voor mensen in een achterstandspositie. Focus op diversiteit, genderissues, laaggeletterden.
  • Stimuleren van autonomie en vrijheid van de internetgebruiker middels oplossingen die digitale grondrechten beschermen of bevorderen.

Over SIDN

De SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland), de beheerder van het .nl-domein, heeft als doel de welvaart en het welzijn in Nederland te verhogen door een bijdrage te leveren aan de vergroting van de economische en maatschappelijke waarde van het internet.

Meer weten?

Wil je weten of jij gebruik kunt maken van deze subsidie? Neem vrijblijvend contact op met Kathleen Bos via 053 – 434 85 12 (kantoor Enschede) of Freerk Jan Hoekstra via 038 – 853 13 85 (kantoor Zwolle). Natuurlijk kun je ook het contactformulier invullen.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan Freerk JanMijn subsidievraag