Ben je van plan nieuwe programmatuur te ontwikkelen en laat je daarvoor een haalbaarheidsproject uitvoeren? Dan kun je als mkb-ondernemer in Overijssel voor deze kosten de Innovatievoucher aanvragen.

Waarvoor kan ik de Innovatievoucher aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor een Innovatievoucher moet het gaan om het laten uitvoeren van een haalbaarheidsproject voor een zogenaamde smart industry innovatie. De provincie Overijssel beschrijft dit als volgt:

“Verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties waardoor nieuwe manieren van produceren, nieuwe producten en diensten en nieuwe sectoren ontstaan.”

Een haalbaarheidsproject kan bestaan uit:

  • een haalbaarheidsstudie waarmee de economische en technische haalbaarheid van een voorgenomen innovatie wordt onderzocht;
  • experimentele ontwikkeling of industrieel onderzoek, of;
  • een combinatie van deze activiteiten.

Een aanvraag mag dus gaan over een voorgenomen programmatuurontwikkeling waarvoor je bijvoorbeeld een haalbaarheidsstudie laat uitvoeren of middels een prototype de technische haalbaarheid laat aantonen.

Het haalbaarheidsproject laat je uitvoeren door een open innovatiefaciliteit, kennisinstelling, onderwijsinstelling, een groot bedrijf met R&D-faciliteiten of een bedrijf met specifieke kennis op het gebied van smart industry.

Hoeveel bedraagt de Innovatievoucher Overijssel?

Met de voucher kun je een deel van de kosten voor bovenstaande activiteiten vergoed krijgen. De voucher dekt maximaal 50% van deze kosten en heeft een waarde van maximaal € 10.000.

Innovatievoucher aanvragen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Of ben je niet gevestigd in Overijssel maar benieuwd naar de mogelijkheden van landelijke MIT-kennisvoucher? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Kaj Kruize via 053 – 434 85 12 of Freerk Jan Hoekstra via 038 – 853 13 85. Je kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan KajMijn subsidievraag