Om innovatie te stimuleren in het mkb stelt de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) in 2020 weer een aantal subsidieregelingen open. Het doel van deze regelingen is om het mkb aan te laten sluiten bij de innovatieagenda’s van de topsectoren. Subsidie aanvragen kan naar verwachting begin april. Je kunt natuurlijk al wel starten met kijken wat de kansen voor jouw project of bedrijf zijn! Hieronder zetten we de subsidiemogelijkheden op een rij.

MIT Kennisvouchers

Heb je een kennisvraag over de vernieuwing van je producten, productieproces of dienst? Als je een kennisinstelling inschakelt om deze vraag te laten beantwoorden, kun je gebruikmaken van een zogenaamde voucher. Met deze ‘tegoedbon’ kun je maximaal 50% van de rekening van de kennisinstelling betalen. De maximale waarde van een voucher is € 3.750. De openstelling voor MIT Kennisvouchers start naar verwachting in april 2020.

MIT Haalbaarheidsprojecten

Wil je een haalbaarheidsproject uit laten voeren om de technische en economische risico’s in kaart te brengen van een voorgenomen innovatieproject? Denk hierbij aan een literatuuronderzoek, octrooionderzoek, marktverkenning of concurrentieanalyse. Je krijgt 40% subsidie met een maximum van € 20.000. De regeling MIT Haalbaarheidsprojecten opent naar verwachting in april 2020.

>> Lees meer. Subvention verzorgde de subsidietrajecten voor Distribute voor onderzoek naar Predictive Cruise Control en FeathIR voor de ontwikkeling van microspectrometers. 

MIT R&D-samenwerkingsprojecten

Wil je samen met minimaal één andere mkb’er samen voor eigen rekening en risico een nieuw product, productieproces of dienst ontwikkelen of vernieuwen? Dan kun je subsidie aanvragen voor een R&D-samenwerkingsproject. De beste projecten krijgen een subsidie (tenderprincipe) van 35% op de subsidiabele kosten met een minimum van € 50.000 en een maximum van € 200.000 of zelfs € 350.000. Het samenwerkingsproject mag maximaal twee jaar duren. De regeling MIT R&D-samenwerkingsprojecten opent naar verwachting in juni 2020.

MIT-subsidie aanvragen?

Ben je dus bezig met een ontwikkelingstraject of heb je een vraag liggen maar weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor subsidie? We hebben veel praktijkervaring met subsidieaanvragen en helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met Marco Stehouwer of Freerk Jan Hoekstra via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier.

Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ambities en denken graag met je mee!

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan MarcoMijn subsidievraag