De afgelopen jaren zijn ICT-projecten binnen de WBSO steeds strenger beoordeeld. In 2016 is er bijvoorbeeld veel meer focus komen te liggen op het programmeren zelf. Het voortraject is toen grotendeels uitgesloten. In een software-ontwikkeltraject ligt hier normaal gesproken juist het zwaartepunt. Daarnaast worden projecten beoordeeld op basis van ‘de stand van de technologie’. Wat is het effect daarvan voor jou als aanvrager van de WBSO?

‘Stand van de technologie’

Enerzijds geldt de vraag of de ontwikkeling technisch nieuw is voor het bedrijf en of er technische knelpunten zijn te herkennen. Anderzijds of de voorgenomen ontwikkeling de algehele stand van de technologie overstijgt. Aangezien de ontwikkelingen op ICT-vlak razendsnel gaan, blijft dit echter een punt van discussie. Dat de ontwikkeling van een website tegenwoordig geen echte uitdaging meer vormt, is duidelijk. Maar wanneer is dit het geval voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van een CRM-module?

Strenge voorselectie

Aangezien de stand van de technologie steeds zwaarder gaat wegen, komt ook de lat voor aanvragers hoger te liggen. Bij Subvention vinden we het daarom belangrijk om al in het voortraject een strenge selectie door te voeren. Bij projecten die wel in aanmerking komen, brengen wij als intermediair samen met jou als ontwikkelaar het projecttechnische gedeelte gedetailleerd voor het voetlicht.

Dezelfde taal spreken

Door alle ontwikkelingen gaat de rol van intermediair tegenwoordig ook veel verder dan alleen die van adviseur: het gaat steeds meer richting het daadwerkelijk begeleiden van het innovatieproces van jouw bedrijf. Om dat goed te kunnen doen, is het van belang om dezelfde taal te spreken als de ontwikkelaars. Bij Subvention hebben onze adviseurs zowel inhoudelijke als subsidietechnische kennis, zodat we jouw aanvraag kunnen uitdiepen met een hoge slagingskans. Bovendien herken je in dat verhaal dan jouw eigen innovatie en werkt het opstellen van een aanvraag verrassend vaak als inspiratie voor nieuwe innovatieprojecten, ook in 2018!

Meer weten?

Wil je meer weten over de kansen die er voor jou liggen op het gebied van ICT? Neem vrijblijvend contact met ons op via 038 – 853 1385 of laat jouw gegevens achter. We denken graag met jou mee over de mogelijkheden!

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan JasperMijn subsidievraag