Het afgelopen jaar valt het op dat er steeds meer mensen actief worden in de ICT-sector. Logisch, want de sector groeit enorm en nieuwe medewerkers zijn noodzakelijk om die groei vorm te geven. Hierdoor ontstaan echter ook bijzondere situaties. Neem mensen die eerder niets met ICT hadden, en nu opeens werken als security officer. Het lijkt niet meer direct te gaan om het daadwerkelijk produceren van software of een fysiek product, maar om het begeleiden van het gebruik ervan.

Vertalers van techniek

Blijkbaar is er een grote behoefte aan personeel die ‘techniek’ kunnen vertalen naar een taal die de gemiddelde medewerker kan begrijpen. Deze ‘vertalers’ bedienen een geheel nieuwe markt. Dit uit zich in dienstverlening rondom het gebruik van een nieuwe softwarepakket, wetgeving (AVG) of Agile-projectmanagement.

Met betrekking tot subsidieadvies zijn wij hier ook veel mee bezig; het vertalen van een technisch verhaal naar een sterke aanvraag. De mate waarin een medewerker de vertaalslag kan maken, maakt echt het verschil. Mensen die een achtergrond hebben in ICT of programmeren hebben hier een sterkere uitgangspositie voor.

Kennis is noodzaak

Dat de nodige inhoudelijke kennis soms nog wel eens mist, werd pijnlijk duidelijk bij de Rabobank. De CEO van de bank beweerde stellig dat DDoS-aanvallen absoluut door professionals worden uitgevoerd. Dat “bleek uit de methodiek”, terwijl er in werkelijkheid een jongen van 17 achter zat. Een gebrek aan technische kennis zorgde ervoor dat de CEO de plank volledig mis sloeg.

De vertaling naar jouw bedrijf?

Subvention maakt hier graag het verschil met kennis van zowel de techniek als relevante subsidiemogelijkheden. Wil jij ook eens praten over innovatie en bijbehorende subsidiekansen? Neem dan contact op met onze subsidieadviseurs ICT via 038 – 853 1385 of laat jouw gegevens achter, dan bellen wij jou terug.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan JasperMijn subsidievraag