De voorjaarsronde van de SDE+ 2018, de welbekende subsidieregeling voor de productie van duurzame energie, is in april gesloten. Tijd dus om alvast vooruit te gaan denken, want in het najaar komt de najaarsronde weer.

Wat is de SDE+?

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) stimuleert de productie van hernieuwbare energie uit biomassa, geothermie, water, wind en zon door het verschil tussen de kostprijs en de grijze stroom of gasprijs te subsidiëren over een periode van 12 of 15 jaar. Hoeveel jaren je subsidie krijgt, is afhankelijk van de technologie die je gebruikt. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de toegepaste technologie en de hoeveelheid duurzame energie die je produceert.

Mis de najaarsronde niet!

De voorjaarsronde van de SDE+ is gesloten op 5 april, maar er volgt in 2018 ook een najaarsronde. Net als de voorjaarsrond is de najaarsronde opgedeeld in drie fases en per fase loopt het subsidiebedrag verder op. Lees hier meer over het budget en de voorwaarden voor de openstelling van de najaarsronde.

Wanneer vraag je nu precies subsidie aan?

Het is belangrijk om erachter te komen in welke fase je jouw aanvraag het beste kunt indienen en waar je rekening mee moet houden om succesvol gebruik te maken van de SDE+ 2018. Je moet aan veel uiteenlopende eisen voldoen, zoals vergunningen, deadlines in opdrachtverstrekking en ingebruikname. Onze ervaren subsidieadviseurs helpen je daar graag bij.

Nog meer SDE+ nieuws: definitieve correctiebedragen 2017 bekend

Produceer jij hernieuwbare energie en ontvang je daarvoor SDE+-subsidie? De hoogte van de subsidie hangt onder meer af van de correctiebedragen. In maart 2018 zijn de definitieve correctiebedragen 2017 gepubliceerd. Op de website van de RVO lees je hier meer over.

Meer weten over de SDE+ 2018?

Wanneer is het nu precies kansrijk om gebruik te maken van de SDE+ 2018? Wanneer moet je een aanvraag indienen en waar moet deze aan voldoen? De SDE+ is een gecompliceerde stimuleringsregeling waarbij je aan veel uiteenlopende eisen moet voldoen. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs via 053 – 434 8512 of maak gebruik van het contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan ThijsMijn subsidievraag