De openstelling voor de najaarsronde van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) is van 2 oktober tot 8 november 2018. De openstellingsperiode verloopt in fasen van twee weken, langer dan voorheen. Het budget voor SDE+ najaar 2018 is € 6 miljard.

De SDE+ in het kort

Met de SDE+ stimuleert de overheid de productie van duurzame energie. De subsidieregeling is onderdeel van het beleid dat voortkomt uit het Klimaat- en Energieakkoord. Eén van de doelstellingen is het aandeel van duurzame energie verhogen naar 14% in 2020 en 16% in 2023. De SDE+ doet dit door het verschil tussen de kostprijs en de grijze stroom of gasprijs te subsidiëren.

De SDE+ stimuleert de productie van hernieuwbare energie uit:

  • Biomassa
  • Geothermie
  • Water
  • Wind
  • Windenergie op zee
  • Zon

Hoeveel subsidie je krijgt, is afhankelijk van de technologie en de hoeveelheid duurzame energie die je produceert.

SDE+ najaar 2018 aanvragen?

Om succesvol subsidie aan te vragen in de najaarsronde van de SDE+ is het van belang de aanvraag in de juiste fase te doen. De hoogte van de subsidie en de bijbehorende voorwaarden zijn namelijk verschillend per fase.

Onze subsidieadviseurs hebben veel ervaring met SDE+ aanvragen. Zij helpen je graag bij het bepalen van de juiste fase en om te voldoen aan de gestelde eisen.

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs via 038 – 853 13 85 (Zwolle) of 053 – 434 85 12 (Enschede) of maak gebruik van het contactformulier.

SDE+ budget voorjaarsronde niet uitgeput

Met een totaalbedrag van bijna € 3,6 miljard aan aanvragen is het beschikbare budget van € 6 miljard, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet uitgeput bij de SDE+ voorjaarsronde van 2018. Er zijn in totaal 3.899 beschikkingen afgegeven.

Nieuwe categorie binnen biomassa: directe verbranding met houtstof/houtpellets

Subvention heeft nauw samengewerkt met de RVO, het Energieonderzoek Centrum Nederland en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie. Het gezamenlijke doel? De categorie ‘Directe inzet van houtpellets voor industriële toepassingen’ op laten nemen in de SDE+ regeling. Die inspanningen zijn succesvol geweest. In 2018 is de eerste aanvraag beschikt voor een grote klant van Subvention.

Ook in het najaar biedt de nieuwe categorie weer kansen voor bedrijven waarbij processen door middel van directe verbranding worden verhit. Een biomassabrander (al dan niet op houtpellets of houtstof) is een goed alternatief voor huidige gasbranders en koleninstallaties. Dit sluit rechtstreeks aan bij de kabinetsambities om het gasverbruik te verminderen en laagcalorisch gas zelfs uit te faseren voor 2022.

array(1) { [0]=> object(WP_Term)#16753 (17) { ["term_id"]=> int(16) ["name"]=> string(8) "Algemeen" ["slug"]=> string(8) "algemeen" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(16) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(43) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "0" ["cat_ID"]=> int(16) ["category_count"]=> int(43) ["category_description"]=> string(0) "" ["cat_name"]=> string(8) "Algemeen" ["category_nicename"]=> string(8) "algemeen" ["category_parent"]=> int(0) } }

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan ThijsMijn subsidievraag