Minister Wiebes heeft een extra openstelling voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) aangekondigd. Sommige projecten hebben namelijk last van het stikstofbeleid of negatieve transportindicaties bij bepaalde netbeheerders. Om deze projecten toch een kans op SDE+-subsidie te geven, komt het resterende budget van 2019 in het voorjaar van 2020 vrij.

Project in 2020 alsnog indienen bij extra SDE+-ronde

In 2019 kunnen sommige projecten geen aanspraak maken op de SDE+ omdat ze door het beleid omtrent stikstof (nog) geen vergunning hebben. Ook een negatieve transportindicatie die sommige netbeheerders in bepaalde gebieden afgaven, kan roet in het eten gooien.

De extra openstelling in 2020 geeft deze concrete projecten de mogelijkheid een nieuwe aanvraag in te dienen.

Wat is het subsidiebudget?

Het onbenutte budget van de SDE+-regeling in 2019 komt beschikbaar voor de extra openstelling in 2020. Van de € 5 miljard budget voor de voorjaarsronde van 2019 is bekend dat er € 1.1 miljard over is. Naar verwachting wordt de € 5 miljard van de najaarsronde van 2019 overschreven wat zou betekenen dat het budget voor 2020 niet hoger wordt dan de € 1.1 miljard.

SDE+-subsidie aanvragen?

Onder welke voorwaarden de regeling open gaat en wat de subsidiebedragen zijn, is nog niet bekend. Houd onze berichtgeving in de gaten of neem contact op met een van onze adviseurs om de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf of project in beeld te krijgen. Dat kan via 038 – 853 13 85 (vestiging Zwolle) of 053 – 434 85 12 (vestiging Enschede) of maak gebruik van het contactformulier.

Verbreding SDE+ met toevoeging CO2-reductie SDE++

Naast de extra openstelling wordt Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) vanaf 2020 verbreed. Waar de regeling zich tot die tijd richt op duurzame energieproductie, wordt dit vanaf 2020 uitgebreid met CO2-reductie. Deze verruimde regeling gaat SDE++, ofwel Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie heten. De openstelling is naar verwachting halverwege het jaar en staat los van de extra openstelling van de SDE+.

Lees hier meer over de SDE++

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan ThijsMijn subsidievraag