Eigenaren die asbestdaken verwijderen en zonnepanelen plaatsen in Overijssel, konden tot maximaal € 5.000 subsidie krijgen. De openstelling van de regeling ‘Asbest eraf zon erop’ werd in 2021 al snel overschreven. Subsidie aanvragen kan waarschijnlijk weer in 2022 vanaf een nog nader te bepalen datum.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor subsidie?

  • De zonnepanelen worden geplaatst op het gesaneerde dak. Als het gesaneerde asbestdak (gedeeltelijk) ongeschikt is voor plaatsen van zonnepanelen, dan mogen de zonnepanelen ook geplaatst worden op een ander dak van het perceel.
  • Het aantal zonnepanelen dat wordt geplaatst moet minimaal voorzien in het eigen elektriciteitsverbruik.
  • Er moet minimaal 35 vierkante meter asbest gesaneerd worden door een gecertificeerd bedrijf.
  • Activiteiten mogen nog niet zijn uitgevoerd.
  • Na subsidieverlening moeten de activiteiten binnen 12 maanden worden uitgevoerd.
  • Bij de subsidieaanvraag moet onder andere een offerte voor asbestverwijdering en een offerte voor de zonnepanelen worden bijgevoegd. Deze offertes mogen niet ouder zijn dan een maand.
  • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld.

Hoeveel bedraagt de Subsidie Asbest eraf zon erop

In 2021 was een budget beschikbaar van € 150.000. De subsidie bedroeg maximaal € 5.000 per aanvrager. Het vastgestelde forfaitaire bedrag was € 1.000 per aanvrager. In aanvulling geldt voor een asbestdak vanaf 200 vierkante meter een toeslag van € 5 per extra vierkante meter, tot een maximumtoeslag van € 4.000.

De provincie Overijssel heeft in totaal € 1,25 miljoen beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling ‘Asbest eraf zon erop’. De regeling wordt jaarlijks opengesteld. Subsidie aanvragen kan waarschijnlijk weer in 2022 vanaf een nog nader te bepalen datum.

Subsidies benutten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geen subsidiemogelijkheden zoals komende asbestregelingen te missen.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan WilcoMijn subsidievraag