Eigenaren die asbestdaken verwijderen en zonnepanelen plaatsen in Flevoland kunnen subsidie krijgen. Ook gebouwen die na 1 januari 2016 gesaneerd zijn komen met terugwerkende kracht in aanmerking voor subsidie. Aanvragen kan tot uiterlijk 31 december 2022. 

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor het saneren van asbest?

Het maximumbedrag per locatie voor deze regeling is € 25.000. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal gesaneerde vierkante meters:

  • € 500 per locatie +
  • € 4,50 per m2 bij een totaal oppervlakte van > 250 m2
  • € 6,50 per m2 bij een totaal oppervlakte van ≤ 250 m2
  • € 2,00 per m2 extra als er ook isolatie (3.5 m2 K/W) aangebracht wordt op het gesaneerde dak

Wat zijn de voorwaarden voor subsidie?

Zoals de naam van de regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ al zegt, is het plaatsen van zonnepanelen verplicht. Omdat niet ieder dak hiervoor geschikt is, door bijvoorbeeld windrichting of hellingshoek, hoeven de zonnepanelen niet op hetzelfde dak gelegd te worden als waar de asbest af komt. Een vereiste is wel dat de zonnepanelen in de provincie Flevoland geplaatst worden.

Het minimale vermogen van de installatie is afhankelijk van het gesaneerde dakoppervlak:

  • Minimaal 1,5 kWp (ongeveer 4 panelen) bij ≤ 250 m2
  • Minimaal 5 kWp (ongeveer 14 panelen) bij > 250 m2

Voorbereiding subsidieaanvraag

Een aanvraag vraagt om enige voorbereiding. De volgende documenten hebben wij nodig voor indiening van de aanvraag:

  • Getekende offerte of overeenkomst voor het verwijderen en afvoeren van asbest met daarin expliciet het aantal vierkante meters dak en de daarbij behorende kosten.
  • Getekende offerte of (huur)overeenkomst voor levering en plaatsing zonnepanelen en/of isolatiemateriaal. Een huurovereenkomst moet voor minimaal vijf jaar zijn.
  • Een inventarisatierapport van een gecertificeerd bedrijf (conform certificering SC-540).

Met terugwerkende kracht subsidie voor verwijderen asbest

De regeling geldt niet alleen voor daken die nog gesaneerd worden, maar ook voor gebouwen die na 1 januari 2016 gesaneerd zijn. Als je als eigenaar met terugwerkende kracht subsidie aan wilt vragen, kan dat als je alsnog zonnepanelen en eventueel isolatie plaatst.

Subsidie aanvragen?

Subvention heeft veel ervaring met dergelijke subsidieaanvragen en helpt je graag het maximale eruit te halen. Neem voor informatie of vragen vrijblijvend contact op met subsidieadviseur Wilco Ruitenberg via 038 – 853 13 85 of ons contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan WilcoMijn subsidievraag