De POP3-regeling ‘Fysieke Investeringen Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW)’ biedt subsidie voor landbouwers in Gelderland. De provincie stelt € 2,8 miljoen beschikbaar voor bovenwettelijke investeringen in de vermindering van emissie van milieubelastende stoffen. De subsidieregeling is open vanaf 27 mei 2019 tot en met 8 juli 2019.

Waarvoor kan ik POP3-subsidie in Gelderland ontvangen?

Investeringen in het tegengaan van de effecten van verdroging, wateroverschotten en verzilting, komen in aanmerking. Het gaat hierbij om fysieke investeringen die nodig zijn voor het ontwikkelen, beproeven of demonstreren van innovaties in agrarische ondernemingen. De regeling biedt ook subsidie voor de bredere uitrol van innovaties binnen de agrarische sector.

Agrariërs kunnen individueel of als samenwerkingsverband subsidie aanvragen voor investeringen op gebied van:

  • Gebruik mest en nutriënten
  • Gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • Hydrologische maatregelen
  • Maatregelen voor de erfsituatie en bedrijfsgebouwen
  • Bodemmaatregelen
  • Permanente afdekinstallatie voor kuilvoerplaatsen

In de investeringslijst staan de precieze investeringen en voorwaarden.

Hoeveel bedraagt de POP3-subsidie in Gelderland?

De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten. De subsidie bedraagt minimaal € 4.000 en maximaal € 20.000. Het minimale investeringsbedrag is dus € 10.000.

Het totale beschikbare budget is ruim € 2.800.000 opgedeeld per waterschap. Hierdoor verschilt het subsidieplafond per waterschap. De subsidieplafonds bedragen:

  • € 1.332.000 voor waterschap Vallei en Veluwe
  • € 1.058.000 voor waterschap Rijn en IJssel
  • € 414.000 voor waterschap Rivierenland

Beoordeling en rangschikking subsidieaanvragen

De selectie van projecten vindt plaats op basis van een tendermethode. Dat betekent dat alle ingediende projecten binnen de openstellingsperiode die voldoen aan de subsidievoorwaarden worden beoordeeld. Rangschikking vindt plaats op basis van de punten per investeringscategorie (zie investeringslijst).

POP3-subsidie in Gelderland aanvragen?

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf in de provincie Gelderland? Onze adviseurs Agrarisch hebben veel ervaring met het aanvragen van POP3-regelingen. Zij helpen je graag de subsidiemogelijkheden in beeld te krijgen. Neem contact op met subsidieadviseur Wilco Ruitenberg via 038 – 853 13 85 of gebruik ons contactformulier.

array(1) { [0]=> object(WP_Term)#16768 (17) { ["term_id"]=> int(8) ["name"]=> string(9) "Agrarisch" ["slug"]=> string(9) "agrarisch" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(8) ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(70) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "4" ["cat_ID"]=> int(8) ["category_count"]=> int(70) ["category_description"]=> string(0) "" ["cat_name"]=> string(9) "Agrarisch" ["category_nicename"]=> string(9) "agrarisch" ["category_parent"]=> int(0) } }

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan WilcoMijn subsidievraag