Eigenaren die asbestdaken verwijderen en zonnepanelen plaatsen in Overijssel, kunnen tot maximaal € 5.000 subsidie krijgen. Aanvragen kan tot uiterlijk 30 november 2022. Het budget bij de openstelling van de regeling ‘Asbest eraf zon erop’ in 2021 werd al snel overschreven. Neem dus snel contact met ons op om er snel bij te zijn.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor subsidie?

  • De zonnepanelen worden geplaatst op het gesaneerde dak. Als het gesaneerde asbestdak (gedeeltelijk) ongeschikt is voor plaatsen van zonnepanelen, dan mogen de zonnepanelen ook geplaatst worden op een ander dak van het perceel.
  • Het aantal zonnepanelen dat wordt geplaatst moet minimaal voorzien in het eigen elektriciteitsverbruik.
  • Er moet minimaal 35 vierkante meter asbest gesaneerd worden door een gecertificeerd bedrijf.
  • Bij de subsidieaanvraag moet onder andere een offerte voor asbestverwijdering en een offerte voor de zonnepanelen worden bijgevoegd. Deze offertes mogen niet ouder zijn dan drie maanden.
  • Na subsidieverlening moeten de activiteiten binnen 12 maanden worden uitgevoerd.
  • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld.
  • Aanvragen kan tot uiterlijk 30 november 2022 of totdat het budget bereikt is.

Hoeveel bedraagt de Subsidie Asbest eraf zon erop

In 2022 is een budget beschikbaar van € 1.100.000. De subsidie bedraagt maximaal € 5.000 per aanvrager. Het vastgestelde forfaitaire bedrag is € 1.000 per aanvrager. In aanvulling geldt voor een asbestdak vanaf 200 vierkante meter een toeslag van € 5 per extra vierkante meter, tot een maximumtoeslag van € 4.000.

Subsidie aanvragen?

Neem contact op met onze subsidieadviseurs Agrarisch Martijn Drent, Marco Laarman of Wilco Ruitenberg. Dat kan via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van ons contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan Marco Mijn subsidievraag