Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Nieuws Wonen, Welzijn en Zorg > Opvolger STEP-subsidie bekend: € 150 miljoen beschikbaar

Opvolger STEP-subsidie bekend: € 150 miljoen beschikbaar

26 feb 2018 | Gepost door: Marco

De Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP), een subsidie voor het verbeteren van de energieprestatie van sociale huurwoningen, loopt op 31 december 2018 af. Als verhuurder staat u nog steeds voor een flinke verduurzamingsopgave, waarbij stimuleringsregelingen noodzakelijk zijn om deze doelstellingen te behalen. Goed nieuws! Het nieuwe kabinet heeft de contouren van de opvolger van de STEP-subsidie bekendgemaakt in de vorm van een korting op de verhuurderheffing (RVV). In dit artikel schetsen wij voor u de contouren van de opvolger van de STEP-subsidie en hoe u nog optimaal gebruikmaakt van de nog lopende STEP-subsidie.

 

Maak optimaal gebruik van de STEP-subsidie voor uw verduurzamingstrajecten 2018-2019-2020

Hoewel de regeling pas op 31 december 2018 afloopt, is er nog slechts een budget van zo’n € 111 miljoen beschikbaar en stijgt het aantal aanvragen wekelijks. Met deze snelheid is de verwachting dat het budget rond juni 2018 is uitgeput. Reden temeer om uw verduurzamingstrajecten snel in kaart te brengen en de benodigde acties uit te zetten om uw STEP-subsidie nog te reserveren.

 

Ons advies is om uw verduurzamingstrajecten tot en met 2020 te inventariseren. Alle verduurzamingsprojecten waarvan de vernieuwde Energie-Index is afgemeld vóór het einde van 2020 komen namelijk in aanmerking, mits er budget is natuurlijk. Hoe gaat u er voor zorgen dat u de STEP tijdig aanvraagt? Wij hebben hét stappenplan voor u in kaart gebracht.

 

 


Contouren opvolger STEP-subsidie worden langzaam duidelijk

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) heeft, onder voorbehoud, aan Aedes de nieuwe contouren van de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) geschetst. Binnen de RVV wordt waarschijnlijk één categorie toegevoegd en deze heffingsvermindering volgt de opzet van de STEP-subsidie. Het totale budget voor deze kabinetsperiode is € 150 miljoen en wordt direct beschikbaar gesteld. De bedoeling is dat de regeling per 1 januari 2019 ingaat. Dus zodra de STEP-subsidie eindigt. Onder voorbehoud van de definitieve regeling, sommen wij hieronder de meest belangrijke voorwaarden voor u op:

 

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De ISDE subsidieert investeringen in duurzame energie. Bij aankoop van een warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel of pelletkachel komt u in aanmerking voor deze geldelijke subsidie. De ISDE-subsidie loopt tot en met 2020. Jaarlijks wordt er een nieuw budget toegekend. Voor 2018 is er € 100 miljoen beschikbaar.

 

Subsidie voor uw verduurzamingsplan?

We komen graag met u in gesprek over de toekomstige verduurzamingsplannen. We stellen een agenda voor u op met alle deadlines, zodat u geen subsidie misloopt.

 

Neem vrijblijvend contact op met onze subsidiespecialisten Marco Ottink, Frederique Lotgerink Bruinenberg of Jasper Hiddinga. Dat kan telefonisch via het nummer 053 – 434 85 12 of door gebruik te maken van het contactformulier.