Subvention, subsidie advies

Wonen, Welzijn en Zorg

Midden in de samenleving

Home > Specialismen > Wonen, Welzijn en Zorg > Nieuws Wonen, Welzijn en Zorg > Aanvragen RVV stopt per 1 juli, zet uw aanvraag nu uit!

Aanvragen RVV stopt per 1 juli, zet uw aanvraag nu uit!

03 mei 2018 | Gepost door: Jasper

Om het maximale uit uw duurzaamheidsplannen te halen, is het van belang aanvragen nu uit te zetten. De mogelijkheid tot aanvragen van de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) stopt namelijk per 1 juli 2018, en ook het STEP-subsidiebudget raakt waarschijnlijk deze zomer uitgeput.

 

Alle ingediende RVV-aanvragen tot 1 juli 2018 worden nog wel in behandeling genomen. Reden voor het stopzetten van de RVV is dat het beschikbare budget van bijna €700 miljoen sneller is uitgeput dan verwacht. Ook voor de STEP-subsidieregeling stijgt het aantal aanvragen wekelijks en is het resterende budget voor 2018 per 1 mei €68,16 miljoen. Hoewel de STEP tot 31 december 2018 loopt, is de verwachting dat het budget met deze snelheid rond juli 2018 uitgeput raakt.

 

Wat zijn toekomstige subsidiemogelijkheden?

Wat gebeurt er als de budgetten zijn uitgeput of de huidige regelingen stoppen? Het verbeteren van de energieprestatie (STEP) en het tekort aan sociale huurwoningen (RVV) blijven immers maatschappelijke opgaven. In een brief aan de Tweede Kamer over de stand van zaken over de RVV geeft minister Ollongren aan dat er op dit moment wordt gekeken naar de mogelijkheden om nieuwe of bestaande kortingsregelingen te (her)openen.

 

In dit artikel schreven we over de opvolger van de STEP-subsidieregeling. Naar verwachting wordt dit als extra categorie bij de RVV ondergebracht onder dezelfde voorwaarden als de huidige STEP. Het gaat dan echter om een fiscale subsidie in plaats van een geldelijke subsidie zoals nu het geval is. De exacte voorwaarden worden later dit jaar bekendgemaakt.

 

Investeringssubsidie Duurzame Energie

In tegenstelling tot de RVV- en STEP-budgetten is voor de ISDE nog ruim €80 van de €100 miljoen beschikbaar voor 2018 (stand van zaken per 1 april). De Investeringssubsidie Duurzame Energie stimuleert investeringen in bijvoorbeeld een warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel of pelletkachel. De ISDE-subsidie is te combineren met de RVV of STEP-regeling. De ISDE-subsidie loopt tot en met 2020 waarbij jaarlijks een nieuw budget wordt toegekend.

 

Zet uw aanvraag nu uit!

Met de huidige ontwikkelingen in de RVV en STEP-subsidieregeling is het belangrijk om uw plannen op tijd in kaart te brengen. We helpen u graag bij het opstellen een plan zodat u optimaal gebruikmaakt van de mogelijke subsidies.

Neem daarvoor vrijblijvend contact op met onze subsidiespecialisten Marco Ottink, Frederique Lotgerink Bruinenberg of Jasper Hiddinga. Dat kan telefonisch via het nummer 053 – 434 8512 of door gebruik te maken van het contactformulier.

  • : € 68,16 miljoen