Subvention, subsidie advies

Innovatie

Een sprong voorwaarts

Home > Specialismen > Innovatie > Nieuws Innovatie > Subsidie voor grote R&D-samenwerkingsprojecten

Subsidie voor grote R&D-samenwerkingsprojecten

24 aug 2017 | Gepost door: Niels

Voor ondernemers in Gelderland en Overijssel die gezamenlijk werken aan een innovatief project, zijn er interessante subsidiemogelijkheden. Het subsidieprogramma OP Oost heeft diverse subsidies opengesteld op het gebied van Research & Development. In dit artikel staat de regeling voor algemene innovatie centraal.

 

Algemene innovatie

Voert u activiteiten uit die gericht zijn op algemene innovatie? Dan kan hier wellicht subsidie voor verleend worden. Om in aanmerking te komen, moeten de activiteiten bestaan uit experimentele ontwikkeling, eventueel in combinatie met industrieel onderzoek. Daarbij moet tenminste 25% van de activiteiten bestaan uit experimentele ontwikkeling.

 

Werkt u aan algemene innovatie, dan moet het project gericht zijn op de sector Agro & Food, Health of High Tech Systemen & Materialen. Ook mag er een combinatie zijn met de volgende (ondersteunende) sectoren:

 

 

 

De subsidie bedraagt maximaal 40% van de subsidiabele kosten. Daarbij geldt dat de uit te betalen subsidie minimaal € 250.000,- en maximaal € 2.000.000,- per aanvraag is. Let op: subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten op het gebied van algemene innovatie is aan te vragen van 3 oktober 2017 tot en met 28 februari 2018.

 

Subsidie aanvragen

Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor subsidie? Wij informeren, adviseren en begeleiden u graag! Neem vrijblijvend contact op met onze subsidiespecialisten via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier