Subvention, subsidie advies

Innovatie

Een sprong voorwaarts

Home > Specialismen > Innovatie > Nieuws Innovatie > Samenwerken aan een innovatieproject? Maak gebruik van de MIT-subsidie!

Samenwerken aan een innovatieproject? Maak gebruik van de MIT-subsidie!

08 mei 2018 | Gepost door: Maarten

Vanaf juli is er weer subsidie beschikbaar voor mkb-ondernemers die bezig willen met Research & Development (R&D), productontwikkeling of een innovatieproject. Met de nieuwe Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT)-regeling, gericht op R&D-samenwerkingsprojecten, ondersteunen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en provincies de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten.

 

Samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemers waarbij sprake is van een verdeling in financiering, risico en inbreng van deelnemers komen in aanmerking voor de regeling. Er is in totaal €7,15 miljoen beschikbaar voor projecten gericht op industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling. Vanaf maandag 2 juli 2018 kunt u uw aanvraag indienen.

 

Details van de MIT-regeling

De Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) stimuleert innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over de grenzen van de eigen sector heen. Een R&D-samenwerkingsproject is gericht op de vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Ook dit jaar worden aanvragen die het beste bijdragen aan de doelstellingen het hoogste gerangschikt en maken dus de meeste kans op subsidie.

 

De voorwaarden:

De openstelling van de MIT-regeling is van 2 juli tot 6 september 2018.

 

Meer weten?

Voor deze subsidieregeling geldt een tender-principe. Dit houdt in dat uw subsidieaanvraag een verhoogde kans van slagen heeft als een kwalitatief sterke aanvraag bij het focusgebied aansluit. Afhankelijk van de focus van het innovatieproject dient een aanvraag landelijk dan wel regionaal ingediend te worden. Iedere regio heeft een aantal topsectoren geselecteerd waarop gefocust wordt. Alleen innovatieprojecten die aansluiten bij deze topsectoren zijn subsidiabel. Heeft u onverhoopt een project dat niet aansluit bij de regionale topsector, dan is er de landelijke regeling waarbij alle topsectoren worden ondersteund. Daarbij is de subsidie vanuit de MIT met de Wet voor Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) te combineren.

 

Wilt u de kansen voor uw project of samenwerkingsverband voorleggen? Neem vrijblijvend contact op met Maarten Wassing via 038 – 853 13 85 of stuur een e-mail.