Subvention, subsidie advies

Innovatie

Een sprong voorwaarts

Home > Specialismen > Innovatie > Nieuws Innovatie > Investeringspremie voor jonge bedrijfsopvolgers

Investeringspremie voor jonge bedrijfsopvolgers

08 aug 2017 | Gepost door: Freerk Jan

Heeft u onlangs het familiebedrijf overgenomen? Dan weet u waarschijnlijk als geen ander dat investeringen noodzakelijk zijn om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Voor jonge ondernemers in Overijssel die in de afgelopen twee jaar het familiebedrijf hebben overgenomen, is er een interessante premie beschikbaar. Provincie Overijssel heeft namelijk de nieuwe regeling ‘Jonge Bedrijfsopvolgers’ opengesteld.


Belangrijkste voorwaarden

De premie geldt voor Overijsselse ondernemers – jonger dan 41 jaar – die minder dan twee jaar geleden het familiebedrijf hebben overgenomen van een eerste-, tweede- of derdegraads familielid. De belangrijkste voorwaarden voor het in aanmerking komen van de premie:

 

 

De premie bedraagt maximaal 30% van de subsidiabele investeringskosten. Daarbij geldt een minimum van € 10.000 en maximum van € 20.000. Let op: landbouwbedrijven zijn uitgesloten van de premie.


Premie als steun in de rug

Overijssel, in 2016 uitgeroepen tot de MKB-vriendelijkste provincie van Nederland, vindt het belangrijk dat familiebedrijven kunnen blijven bestaan en groeien. De investeringspremie is daarbij een stimulans en steun in de rug: ondernemers kunnen dankzij de premie anticiperen op marktontwikkelingen, innoveren en de concurrentiepositie versterken.


Komt u in aanmerking voor de investeringspremie?

Heeft u een investering die bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van uw familiebedrijf? Wij informeren u graag over de mogelijkheden van de subsidieregeling ‘Jonge Bedrijfsopvolgers’. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur Freerk Jan Hoekstra. Dat kan telefonisch via 038 – 853 13 85 of door gebruik te maken van het contactformulier.