Subvention, subsidie advies

Duurzame energie

Vandaag werken aan overmorgen

Home > Specialismen > Duurzame energie > Nieuws Duurzame Energie > Provincie Zuid Holland stelt subsidie open: Asbest eraf? Zon erop!

Provincie Zuid Holland stelt subsidie open: Asbest eraf? Zon erop!

11 jul 2017 | Gepost door: Wilco

Wilt u uw asbestdak vervangen door zonnepanelen? Dan komt u nu in aanmerking voor subsidie. Provincie Zuid Holland heeft de subsidieregeling ‘Asbest eraf? Zon erop!’ opengesteld voor het jaar 2017.

 

Duurzame ambitie

De provincie heeft de ambitie om in 2020 1,5 PJ aan zonne-energie op te wekken in Zuid Holland. Omdat ook voor 2024 alle asbestdaken verwijderd moeten zijn, helpt deze regeling om bij vernieuwing van het dak te kiezen voor het installeren van zonnepanelen. De regeling stond vorig jaar ook open, maar na de sluitdatum was een groot deel van het budget nog onbenut. Daarom is besloten om het resterende budget te gebruiken voor 2017.

 

Subsidie

Met de regeling maakt de provincie het mogelijk om grote asbestdaken te vervangen voor daken die zijn voorzien van zonnepanelen. Bent u grootdakbezitter in Zuid Holland? Lees hieronder de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie.

 


De subsidie bedraagt € 80,00 per kWpiek tot maximaal € 100.000. Er geldt een maximum van 45% van de subsidiabele kosten.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie of direct een subsidie aanvragen? Neem vrijblijvend contact op met Wilco Ruitenberg via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier.