Subvention, subsidie advies

Duurzame energie

Vandaag werken aan overmorgen

Home > Specialismen > Duurzame energie > Nieuws Duurzame Energie > ISDE: € 70 miljoen subsidie voor warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels in 2017

ISDE: € 70 miljoen subsidie voor warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels in 2017

07 dec 2016 | Gepost door: Frederique

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) startte in 2016 en loopt tot eind dit jaar. Vanaf 2 januari 2017 gaat de ISDE weer open, zijn er nieuwe voorwaarden en is er maar liefst € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De subsidie geldt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

 

Wijziging subsidiebedragen 2017

De subsidiebedragen voor enkele apparaten wijzigen. Zo wordt de tegemoetkoming voor kleine biomassaketels iets lager, en de tegemoetkoming voor grotere biomassaketels en zonneboilers hoger. De specialisten van Subvention brengen graag voor u in kaart of de regeling van 2016, of juist die 2017 u het meeste voordeel oplevert.

 

Warmtepompen

Ten slotte wordt de regeling in 2017 voor warmtepompen vereenvoudigd en beter uitvoerbaar gemaakt. De hybride warmtepomp en warmtepompboiler vervallen als aparte categorie. Alle warmtepompen worden vanaf 2017 ingedeeld op basis van de bron van de warmte (lucht, water of grond).

 

Aanvragen

Vanaf 2 januari 2017 kunnen aanvragen worden ingediend en gelden de nieuwe subsidiebedragen en voorwaarden. Alle aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

 

Renovatie versus nieuwbouw

Ondernemers en woningcorporaties kunnen van deze subsidie gebruik maken bij zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Bij nieuwbouwprojecten komen deze duurzame warmte oplossingen alleen in aanmerking voor ISDE wanneer het (woon)gebouw zonder deze investering ook al aan de huidige EPC-eisen voldoet. De ISDE kan niet gestapeld worden met de Energie Investeringsaftrek (EIA). Subvention maakt graag voor u inzichtelijk welke subsidie het meeste subsidievoordeel oplevert. Voor woningcorporaties is het juist extra interessant, omdat de subsidie wel te combineren is met de STEP-subsidie voor de upgrading van bestaande woningen.

 

Meer weten?

Bent u ondernemer of woningcorporatie en wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze subsidiespecialisten of maak gebruik van het contactformulier.