Subvention, subsidie advies

Projecten Bouw- & Investeringsprojecten

Interview Ahoy Rotterdam

Ahoy-Rotterdam.jpg

Na een spannende periode waarin de ingrijpende bouwwerkzaamheden zoveel mogelijk om de evenementenprogrammering heen werden gepland, is het Sportpaleis klaar voor de toekomst.

 

Na het feestelijke moment was het niemand minder dan 'Mister Ahoy' Lee Towers die als eerste in het officieel geopende Sportpaleis mocht zingen. En dat klonk goed, want niet alleen is de capaciteit vergroot tot ruim 15.000 bezoekers, ook de akoestiek is verbeterd. Met onder meer het uitbreiden van de horecagelegenheden is ook het comfort voor bezoekers verbeterd. Tevens is het dak verhoogd en verstevigd om aan de toenemende eisen van wereldartiesten te kunnen voldoen.

 

De gemeente Rotterdam is de trotse eigenaar van een compleet verbouwd en gemoderniseerd Sportpaleis voorzien van de laatste technieken. Richard van Leeuwen, Coördinator Inkoop van Ahoy geeft aan dat de bouwplannen in nauw overleg met Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) zijn gemaakt. 'Het primaire doel was om het Sportpaleis weer een frisse, moderne uitstraling te geven en het hoge energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen, waarbij de geluidskwaliteit en karakteristieke elementen van Ahoy behouden moesten blijven: de sfeer, de indeling en de kenmerkende constructie. Deze uitdaging zijn het OBR en Ahoy met elkaar aangegaan en dat heeft geleid tot een modern Sportpaleis dat van alle hedendaagse technieken is voorzien. 'Iets waar we ontzettend trots op zijn,' zegt Richard.

 

'Om deze verbouwing te realiseren was uiteraard een aanzienlijke investering vereist. Vraag was dan ook of er voor de complete bouw of bepaalde technieken subsidies zouden zijn. Na intern onderzoek kwamen we er achter dat er subsidiemogelijkheden zouden moeten zijn, maar dat we niet wisten hoe we deze moesten benutten en welke weg we moesten bewandelen. Medio 2009 zijn we om deze reden in contact getreden met Frank Waleczek van Subvention. Na enkele oriënterende gesprekken hebben wij het besluit genomen om Subvention bij het project te betrekken en hen in te schakelen voor de subsidieverwerving. Naar nu blijkt een uitstekende keuze,' volgens Richard van Leeuwen. 'Het voordeel van Subvention is dat zij ons aangeboden hebben om voor elke investering de subsidiemogelijkheden in kaart te brengen. Het enige wat zij van mij verlangden was de offerte en opdracht, de rest regelden zij en met succes.'

 

'Zo hebben zij subsidie weten te verwerven voor onze investering in energiezuinige koel- en vrieskasten, de LED façade (40 m bij 100 m) en de transkritische CO2 koelinstallatie. Voor deze laatste twee unieke energiezuinige installaties hebben zij na een uitvoerige technische controle van Agentschap NL de subsidies binnengehaald. Met tevredenheid kan ik dan ook zeggen dat Ahoy voor toekomstige verbouwingen ook gebruik maakt van de specialistische dienstverlening van Subvention,' zegt Richard. 'Ze hebben mij in ieder geval compleet ontzorgd zodat ik mij volledig kon richten op mijn kerntaak inkopen.'

 

Tot slot wil ik nog even zeggen dat ons dit traject in principe niets gekost heeft, omdat Subvention volgens het “no-cure, no-pay” principe werkt. Dit heeft geleid tot een win-win situatie.

Gerelateerde projecten

in andere specialismen